تبلیغات
امتیازدهی گروه "رسکو" به رستورانها - رستوران رافائل

رستوران رافائل

نویسنده :نادر
تاریخ:دوازدهم آبان 92-12:32 ق.ظ

این بار قصد داریم به یكی دیگر از رستوران های محلی ایرانی سر بزنیم: رستوران جنوبی رافائل در قلب تهران. با اندكی گشت و گذار متوجه می شویم دلیل نامگذاری آن برای حفظ یاد و خاطره كشتی رافائل است؛‌ كشتی تفریحی برزگی كه قبل از انقلاب در سواحل بوشهر جولان می داد و قرار بود یكی از جاذبه های توریستی سواحل جنوبی كشورمان قلمداد شود كه با اصابت موشك در جنگ با عراق و برخورد كشتی دیگری با آن، رافائل را به اعماق دریا فرو برد و اكنون ساكنان سواحل بوشهر به نوعی تلاش دارند خاطرات خود با آن را زنده نگه دارند. گفتنی است اكنون رستورانی با همین نام در بوشهر نیز وجود دارد. اما تا جایی كه اطلاع كسب كردیم ارتباطی بین رستوران های رافائل در تهران و بوشهر وجود ندارد. 

رستوران رافائل تقریباً در مركز تهران، بلوار كریمخان، میرزای شیرازی در منطقه ای نسبتاً تجاری واقع است و دسترسی به آن با اتوبوس های منتهی و یا گذری از میدان ولیعصر و ایستگاه متروی هفت تیر و فردوسی به راحتی امكان پذیر است. در صورتی كه از ماشین شخصی استفاده می كنید در طول به راحتی جای پارك پیدا خواهید كرد (شب). این رستوران را انتخاب كردیم تا غذاهای جنوبی كه این همه تعریفشون را شنیدیم بچشیم و برای شما نیز از تجربه مان بنویسیم. 
رستوران رافائل تقریباً در ابتدای میرزای شیرازی و در ضلع غربی آن واقع است. داخل رستوران از بیرون كاملاً معلوم است؛ حتی آشپزخانه آن. با اندكی چپ و راست شدن جلوی سنسور باز و بسته كننده خودكار درب كشویی وارد رستوران می شویم. در طبقه همكف در راست چند میز چیدند كه آشپزخانه اوپن رستوران نیز پشت آنها قرار داشته و به راحتی می توان آشپزها را در حال غذا درست كردن تماشا كرد. در سمت چپ پله مارپیچی تنگ و باریكی است كه به طبقه اول منتهی می شود كه در آن واحد تنها یك نفر قادر به عبور از آن است (یکطرفه) و بالا رفتن از آن چندان كار راحتی نیست! در طبقه اول میز كوچكی گذاشته اند كه شبیه بار سالاد است. برای ما در طبقه اول میز چیده اند، پشت به دیوار و رو به درب ورودی رستوران. صندلی های پشت به دیوار چندان راحت نیست و نمی توان به راحتی به آنها تكیه كرد و بر روی میزها دستمال هایی شبیه دستمال یزدی كشیده شده و بر روی برخی صفحه شیشه ای قرار داده شده و برخی فقط با دستمال پوشیده شده است. صفحه شیشه ای كه بر روی یكی از میزهاست تنظیم نیست و بالا پایین می شود.  سرویس بهداشتی رستوران بسیار تمیز است. اما دستمال ندارد و خشک کن برقی هم خراب است. رستوران کمی شلوغ است و صدای موسیقی غربی هم بلند است. لباس فرم کارکنان رستوران به رنگ مشکی است. منوی دوبرگی رستوران را می آورند كه شامل پیش غذاها - غذاهای دریایی و فرنگی و ایرانی است! البته آنطور كه از گفته های یكی از گارسون ها بر می آید، منوی رستوران در حال به روز آوری است و به زودی منوی جدید آن با قیمت های جدید تقدیم خواهد شد. متوسط قیمت منوی فعلی در بخش های مختلف به شرح زیر است:
بخش های مختلف منوپیش غذاجنوبی و دریاییكبابفرنگیدسر
متوسط قیمت 5500 تومان 19000 تومان 14000 تومان 20500 تومان 7500 تومان

به عبارتی متوسط هزینه {یك پیش غذا+‌یك غذای اصلی+ نوشیدنی یا دسر با احتساب هزینه سرویس و مالیات (16 درصد)} در رستوران رافائل حدود 45 هزار تومان است.
این رستوران برای حدود 50 نفر ظرفیت دارد. كاركنان رستوران كمی خجالتی اند. وقتی می خواهیم سفارش دهیم عنوان می كنند كه برخی غذاها اكنون موجود نیست. پیش غذای بشقاب جنوبی موجود نبود. سبزی هم پلو نبود. آشپزخانه رستوران اوپن است و به راحتی می توان آشپزها را در حال طبخ غذا مشاهده کرد که نشان از اعتماد به نفس بالای آنها دارد. در مقابل بوی غذا به شدت در فضا می پیچد. به طوری که در مدت انتظار برای سرو غذا، بو و دودی بلند می شد، فکر می کردیم غذایی سوخت!
سفارش های رسكو در رافائل و شرح آنها
پیش غذاها (چپ به راست، بالا به پایین)


سوپ قارچ 4500 تومان|خواهر آرزو در توصیف سفارشش گفته: "سوپ هم همینطور! از قارچ که خبری نبود. فکر کنم فقط آرد بود. چون بیشتر شبیه حلیم بود و سفت و بی مزه." آرزو هم در توصیف سوپ گفته: "مزه اش بد نبود. سبزی و آرد داشت و خبری از قارچ نبود." رضا هم گفته: "محتویات سوپ تقریباً له شده بود به طوری که تقریباً قارچ آن قابل مشاهده نبود. با تکه های لیمو تازه سرو شده بود."
دال عدس 5000 تومان| مریم در مورد این پیش غذا گفته: "دال عدس و پیاز و سیر داغ و سیب زمینی و رب و تند! به ذائقه من خیلی خوب بود." نادر هم گفته: "زیادی قوام داشت و سیب زمینی رنده شده داشت. تند بود که هم از فلفل بود هم از سیر زیاد."
ترشی مخصوص رافائل 3000 تومان|آرزو گفته: "کرفس و هویج و بادمجان و گل کلم و فلفل با مزه معمولی و کمی تند" امیر هم گفت کاملاً معمولی بوده و چیز خاصی نداشت.  شیرین هم گفته: "ترشی گرفتم که کاملاً معمولی بود. فلفل و کلم و بادمجان. ولی نمی دانم چه اصراری داشتن که تو منو بنویسند ترشی مخصوص!"
سالاد رافائل  8000 تومان| رضا در مورد سالاد رافائل گفته: "تقریباً مخلوطی از سالاد فصل بود. انواع کلم و خیار و گوجه. سس فراموش شد و نیاوردند. موقع سفارش هم لیمو خواستیم که نیاوردند. سالاد رافائل در مجموع بسیار کم و گران بود."


غذاهای اصلی (چپ به راست، بالا به پایین)

ماهی شکم پر تنوری (حلوای سیاه) 26500 تومان| مریم در توصیف سفارشش اینطور نوشته: "ماهی حلوی سیاه که شکم آن را با گشنیز و شنبلیله و تمبر هندی و کشمش پر کرده اند. تمبر هندیش کم بود و کشمش در داخل شکم ماهی را دوست نداشتم. دل کل ماهی خوشمزه ای بود ولی ترش تر می بود بیشتر دوست داشتم. قسمتی از سبزیش هم طعم تلخ گرفته بود که از سرخ شدن زیاد بود به گمانم. دورچین این غذا هم سیب زمینی سرخ شده و هویج و لیمو ترش بود."
قلیه میگو 16500 تومان| قلیه میگو سفارش نادر بود. قورمه سبزی بدون لوبیا را تصور کنید. حالا به جای تکه های گوشت، میگو بزارید. از شوخی گذشته فکر می کردم قلیه غلیظ تر از این باشه و ترش تر. رقیق بود و ترشی آن حتی معلوم هم نبود. 
ماهی قزل آلا شکم پر تنوری 16000 تومان| این سفارش آرزو بود که اینطور تعریف کرده: "ماهی قزل آلا که داخل آن با سبزی و کمی کشمش پر شده ولی از مزه تمبر خبری نبود و مزه آن اصلاً دلچسب نبود. دورچین آن هم کلم و هویج پخته بود که هیچ ربطی به ماهی مورد نظر نداشت و در مجموع اصلاً به من نچسبید."
دوپیازه ماهی 16000 تومان| رضا در مورد سفارشش گفته: "سفارشم همان اول که آوردند سرد بود. درخواست کردم گرم کنند که این کار را کردند، اما وقتی آورد مستقیم گذاشت رو دستم! فکر کنم می خواست مطمئنم کنه که گرم کرده! ماهیش بسیار کم بود و با سیب زمینی سرخ کرده سرو کرده بود که ترد و تازه نبود. زیتون پرورده هم سفارش داده بودم که یادش رفت و اصلاً نیاورد!"
میگو دوپیازه 19500 تومان| "والا چه عرض کنم! از میگو که زیاد خبری نبود ولی تا دلتان بخواد هویج پخته و کلم بروکلی و سیب زمینی سرخ شده بود به جای اینکه زیتوان پرورده و یا سیر ترشی باشد. اصلاً خوشمزه نبود." این جملات توصیف خواهر آرزو از سفارشش بود.
ماهی شوریده سرخ شده 18000 تومان|لیدا در توصیف سفارشش گفته:ماهی شوریده بسیار کوچک که در آرد و مرغ غلتانده شده و در ظرفی با روغن مانده سرخ شده! اصلاً خوشمزه نبود. دورچین این غذا سیب زمینی سرخ شده، هویج آب پز بسیار شیرین، دو عد لیمو، کلم بروکلی، جعفری تازه و سس بی مزه و بسیار سرذ! لیدا خواسته بود این غذا را سبزی پلو سرو کنند که سبزی پلو نداشتند و با پلو سفید سرو کردند.
ماهی کباب شیر 20000 تومان|شیرین که این بار ماهی کباب شیر سفارش داده سفارشش را اینطور توصیف کرده: "ماهی خوب بود. دورچینش هویج و جعفری و ریحان و کلم بروکلی بود. ماهی اصلاً بو نمی داد و کاملاً کباب شده بود. خدا را شکر خیلی راضی بودم. :-)"
قلیه ماهی 14000 تومان| امیر خیلی از سفارشش خوشش نیامده: "قلیه ماهی خوب نبود. کلاً به کسی پیشنهادش نمی دم"

نوشیدنی ها
آب معدنی و نوشابه و دلستر. این رستوران نوشیدنی خاصی ندارد.

رای گیری
بالاخره بعد از صرف شام، رای گیری نیز انجام می‌گیرد، و رستوران رافائل در بخش های كیفیت 2.5، سرویس دهی 2.7 و محیط رستوران 3.1 و در مجموع 2.7 ستاره از رسكو می‌گیرد.
كیفیت در مجموع بین معمولی و بد ارزیابی شده است. با اینکه در این رستوران سعی شده است پخت غذا به هنگام باشد و حتی الامکان به دلیل دریایی بودن اکثر غذاها، از غذاهای مانده استفاده نشود، اما برخی مسائل مانند تند و ترش نبودن غذاها و در مجموع جنوبی نبودن مزه غذاها، آنطور که پیش بینی می شد، و نحوه سرو آنها و دورچین های نامتناسب سبب شد تا در کل از نظر کیفیت پایین تر از معمولی ارزیابی شود. با توجه به ماهیت جنوبی رستوران بهتر است در غذاهای این رستوران مزه ترش تمبر هندی غالب باشد و دورچین ها به تناسب سیر ترشی و زیتون و زیتون پرورده.

سرویس دهی نیز در مجموع پایین تر از معمولی ارزیابی شده است. کارکنان رستوران با اینکه بسیار مودب و مبادی آداب بودند، اما تا حدی دستپاچه بودند و به نظر می اومد تازه مشغول به کار شده اند و آنچنان آموزش ندیده اند. سرو پیش غذاها با ترتیب مناسبی صورت نگرفت و بعد از سرو پیش غذاها حدود 45 دقیقه طول کشید تا غذاهای اصلی را آوردند که برخی غذاها خیلی دیر آمد و برخی هم سرد بودند. برخی سفارش ها فراموش شدند و عکس العمل سریعی نسبت به درخواست ها نشان نمی دادند.

محیط رستوران در مجموع فقط اندکی بالاتر از معمولی ارزیابی شده است. جز نام رستوران، چیز دیگری که در محیط رستوران با جنوب مرتبط بود سکان کشتی بود که به دیوار زده بودند. جا داشت به تناسب اسم رستوران ماکتی از کشتی رافائل یا حداقل طرحی از آن در رستوران باشد. در در دکوراسیون رستوران از نمادهای مربوط به جنوب کشور بیشتر استفاده شود.

امتیاز کلی رستوران در مجموع پایین تر از معمولی ارزیابی شده است.
كارت رسكو را به بهشون تقدیم می كنیم. كمی با یكدیگر نجوا می كنند و با تعجب به آن نگاه می كنند. به نظرشان كمی عجیب غریب می آید. كاركنان و آشپزهای رافائل را تنها می گذاریم و با گرفتن عكس هایی از نمای بیرونی به سوی خانه هایمان روانه می شویم...
زمان بازدید: دوشنبه، 29 مهر 1392 ساعت 20:00
نشانی: تهران، بلوار کریم خان، ابتدای میرزای شیرازی، پلاک 30، روبروی کوچه سوم | تلفن تماس: 88906383

مهم: گروه رسكو بر این باور است كه هر تجربه ای از جمله تجربه رستوران گردی، منحصر به فرد و محدود به زمان و مكان معینی است. بنابراین، بازدیدهای رسكو و به گزار های نوشته شده منحصر به رستوران بازدید شده در زمان مشخصی بوده، از این رو كاملاً امكان پذیر است كه بعد از بازدید رسكو و ارائه گزارش، تغییراتی در رستوران صورت بگیرد. در این راستا، رسكو مشتاقانه پذیرای نظرات و پیشنهادهای شما بازدید كننده گرامی و مدیر رستوران و انعكاس آنهاست.




داغ کن - کلوب دات کام
نظرات() 
مهدی
ششم تیر 95 01:26 ب.ظ
سلام حجم غذاها بسیار کم فضای سرو غذا نامناسب خبری هم از اردور نیست،دستشویی و توالت دقیقا یک متر با فضای پخت وپز فاصله داره در کل نسبت به قیمتهاش اصلا نمی ارزه با همین پول برید شاندرمن بلوار کشاورز و از غذاهای لذیذ فضای دلنشین با کادر مجرب لذت ببرید.
مهدی
ششم تیر 95 01:22 ب.ظ
سلام حجم غذاها بسیار کم فضای سرو غذا نامناسب ،دستشویی و توالت دقیقا یک متر با فضای پخت وپز فاصله داره در کل نسبت به قیمتهاش اصلا نمی ارزه با همین پول برید شاندرمن بلوار کشاورز و از غذاهای لذیذ فضای دلنشین با کادر مجرب لذت ببرید.
محمد حسن
سی ام شهریور 94 06:49 ب.ظ
سلام غذاشون بسیار عالی است من هر سری میرم درجه یک هستش همه چی .
نسترن
بیست و چهارم دی 93 10:41 ق.ظ
وا چرا انقد دروغ نوشتید؟؟؟
همه این چیزایی که نوشتید بر عکس بود والا
با این رستوران مشکلی داری:ی
تارا
بیست و چهارم اردیبهشت 93 07:20 ب.ظ
حجم غذا بسیار کم. قیمت بالا. دورچین شامل هویچ و کلم و سیب رمینی چنگی به دل نمی زد. کیفیت غذای اصلی متوسط
عاطفه
هجدهم آبان 92 10:49 ق.ظ
قابلی نداره وقتی سایت قشنگ‌تر میشه خودم هم لذت بیشتری میبرم :D اما همونطور كه همه میدونن دلیل اصلی جذابیت سایت متن‌های زیبای نادر هست.
پاسخ نادر : عجب تعارف های خانمان سوزی :)
رضا
پانزدهم آبان 92 03:15 ب.ظ
در ضمن از دوپیازه خبری نبود و بجاش سیب زمینی سرخ شده سرو شد!
پاسخ نادر :
سیزدهم آبان 92 01:47 ق.ظ
من غذاشون دوست داشتم وحتما دوباره میرم
چقدر متن گزارش ها اخیرا جذاب ترشده خسته نباشی نادر خان
پاسخ نادر : سپاس از شما. معرفی هم می كردید بهتر بودا!

البته ناگفته نماند كه یكی از دلایل بهتر به نظر رسیدن گزارش های اخیر، عكس های باكیفیتی است كه عاطفه زحمتشون را كشیده و تنظیم كرده. ممنون عاطفه.
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.




Admin Logo
themebox Logo